nieuws

Wiebes noemt overname Siemens 'mooie start van de zomer' voor werknemers in Hengelo

Minister Eric Wiebes van Economische Zaken
Minister Eric Wiebes van Economische Zaken © ANP
Minister Eric Wiebes van Economische Zaken hoopt dat VDL van de Siemens-vestiging in Hengelo net zo'n succes weet te maken als van de autofabriek Nedcar in Born. "Dan wordt dit goede nieuws voor iedereen in de regio Hengelo alleen maar beter'', aldus de bewindsman.
VDL maakte vandaag bekend dat het verder wil met de gasturbinefabriek van Siemens in Hengelo. Het Duitse technologieconcern kondigde vorig jaar nog aan dat de vestiging zou worden gesloten. Wiebes beloofde toen zich hard te zullen maken voor behoud van banen.
"Dit is een mooie start van de zomer voor de werknemers van Siemens Hengelo", aldus de minister. "Ik ben blij dat zij niet langer in spanning hoeven af te wachten en de komende jaren gewoon bij hun bedrijf kunnen blijven werken.''
Eerder gaf VDL ook Nedcar een tweede kans, toen moederbedrijf Mitsubishi daar in 2012 de stekker uit trok. Sinds 2014 worden in de fabriek in het Limburgse Born auto's geproduceerd voor BMW. Duizenden mensen verdienen daarmee hun brood.

Van Hijum

Ook Gedeputeerde Eddy van Hijum is blij met het voornemen van VDL. "Van groot belang voor de medewerkers en hun gezinnen. En voor een sterke regionale maakindustrie in Twente."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.