nieuws

Afvalverwerking Kampen dicht na grote brand in opslagloods

In een loods bij een afvalverwerker in Kampen is vannacht brand uitgebroken. De brand was vanochtend vroeg al onder controle, maar bij het nablussen komt vandaag nog veel rook vrij. De afvalverwerker blijft de rest van de dag gesloten.
De grote uitslaande brand woedde in een opslagloods voor afval van afvalverwerkingsbedrijf Recycling Kampen op bedrijventerrein Haatlandhaven. Het ontstond rond drie uur vannacht, door nog onbekende oorzaak.
Door de hitte is een deel van het dak van de loods ingestort. Het gebouw moet als verloren worden beschouwd, zegt brandweerwoordvoerder Laura Burgman. "We laten het gebouw gecontroleerd uitbranden, en gaan het voorzichtig verder slopen om het goed te kunnen blussen."
Op hetzelfde bedrijventerrein was in februari ook al een grote brand. Toen brandde een schroothoop uit.

Veel rook

Grote zwarte rookwolken trokken naar het zuidwesten, richting Flevoland. Inmiddels is de rook een stuk lichter. De brandweer adviseert omwonenden om uit de rook te blijven en ramen en deuren voorlopig gesloten te houden.
Brandweerwoordvoerder over de bestrijding van de brand
Brandweerwoordvoerder Laura Burgman: "We zijn met man en macht bezig geweest om de brand onder controle te krijgen. Dat is gelukt, maar we zijn nog wel de hele dag bezig met nablussen. De rookontwikkeling zal nog wel even doorgaan."
Recycling Kampen blijft de rest van de dag gesloten. Kampenaren die afval willen aanbieden, moeten uitwijken naar ROVA in Zwolle.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.