nieuws

Omrijden in Kampen: renovatie Stadsbrug en deel N50 dicht voor wegverkeer

De Stadsbrug in Kampen is sinds vandaag afgesloten voor verkeer. Alleen te voet ben je nog welkom. Blindelings vertrouwen op je navigatie is de komende weken geen goed idee in de Hanzestad, want naast de Stadsbrug is ook de N50 afgesloten.
De brug met de gouden bogen, oftewel de Stadsbrug van Kampen, is een ware blikvanger. Dat is het al sinds de aanleg in 1998. Nu, twintig jaar later, is de bouwwerk toe aan een grote onderhoudsbeurt. 

Dubbel omrijden

Vanaf zeven uur vanochtend is de brug afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De wegafsluiting geldt tot en met woensdag 8 augustus. In die tijd worden delen van de brug vernieuwd, krijgt de brug een likje verf en wordt het wegdek aangepakt. Samen kost dat zo'n 2,7 miljoen euro. 
Iets om rekening mee te houden voor wie 's ochtends op tijd ergens moet zijn, want de renovatie valt samen met het onderhoud aan de N50. Vanaf vanavond tien uur gaat de N50 in beide richtingen dicht tussen Kampen Zuid en Hattemerbroek. Een paar dagen na deze afsluiting, die duurt tot en met 10 augustus, wordt het andere gedeelte van het asfalt vernieuwd: dan gaat het deel tussen Kampen Zuid en Kampen dicht. 

Schoolvakantie

Twee belangrijke wegen op hetzelfde moment afsluiten is een bewuste keuze van de gemeente Kampen. "Ja, dit is best wel veel tegelijk, maar we hebben ervoor gekozen om het juist in deze periode te doen, vanwege de schoolvakanties", vertelt Mark Jan van den Berg. "Er is nu veel minder verkeer."
Bang voor sluipverkeer is van den Berg niet. "Juist omdat de omleidingsroutes elkaar niet bijten." Een voorbijganger denkt daar anders over. "Dat wordt een ramp, je kunt erop wachten dat iedereen een weggetje zoekt of een straatje zoekt waar die door kan." 
Voor boten en schepen geldt een achtdaagse buitendienststelling van de Stadsbrug, die ingaat op zaterdag 28 juli. Het wegverkeer kan vanaf 9 augustus de brug weer gaan gebruiken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.