nieuws

Ommen positief over fusie woningstichtingen

Gemeentehuis in Ommen
Gemeentehuis in Ommen © RTV Oost / Rogier van den Berg
De fusie tussen woningstichtingen Beter Wonen Vechtdal en De Veste is weer een stap dichterbij. Na Hardenberg is ook het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ommen positief over de aanstaande fusie.
Woningstichtingen Beter Wonen Vechtdal en De Veste willen per 1 januari 2019 fuseren tot één woningcorporatie in het Vechtdal. Beide corporaties werken al enige tijd samen. De partijen zien meerwaarde om nu te gaan fuseren.

Goedkeuring van minister

De minister van Binnenlandse Zaken, verantwoordelijk voor onder meer woningcorporaties, moet haar goedkeuring geven op de fusie. De corporaties moeten bij hun verzoek om goedkeuring aan de minister zienswijzen van belanghebbenden meesturen. De gemeente Ommen is één van de belanghebbenden die om een zienswijze is gevraagd. Ook de gemeente Hardenberg heeft eerder al laten weten dat het positief is over een fusie. 

Krachten bundelen

De gemeente Ommen wil samen met de woningstichtingen inspelen op de veranderende samenstelling van huishoudens en woonvoorkeuren. Hiervoor zijn meer (tijdelijke) sociale huurwoningen en nieuwe woonvormen nodig. Ook moeten er duurzaamheidsmaatregelen worden genomen. Volgens het college kunnen Beter Wonen Vechtdal en De Veste hieraan bijdragen door samen te gaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.