nieuws

Recordjaar voor Openluchtbad Zwolle: honderdduizendste bezoeker van dit seizoen begroet

Het Openluchtbad in Zwolle beleeft een topjaar. Vanmiddag werd kort na het middaguur de honderdduizendste bezoeker van het zwemseizoen begroet. Een regelrecht record.
"Dit is echt heel, heel bijzonder", vertelt een trotse Peter Haverkort van Openluchtbad Zwolle. "Ik loop hier vanaf 2002 mee, sommige mensen hier nog langer, maar dit hebben we nog niet eerder meegemaakt. Alle records worden deze zomer gebroken, ook bij ons."

Record uit de boeken

Het oude bezoekersrecord stond op iets meer dan 79.000 bezoekers. "Een normaal jaar is voor ons 65.000 tot 70.000 bezoekers", legt Haverkort uit. "En dan doen we het al goed."
Een belangrijke oorzaak van de grote bezoekersstroom naar het zwembad is natuurlijk het aanhoudende zomerweer van de afgelopen tijd. Maar er zijn meer oorzaken te noemen, stelt Haverkort. 

Langer zwemseizoen

"We zijn veel eerder open gegaan dit seizoen, eind april. Daarop volgde een hele mooie meimaand en dat duurde maar voort. Daarnaast hebben we een proef gedraaid met verlengde openingstijden in de weekenden en ook het initiatief voor de 'vroege vogels', dat mensen tussen 07.00 uur en 09.00 uur 's morgens kunnen zwemmen, wordt steevast door zo'n honderd mensen bezocht."
De bezoekers die de magische honderdduizend-grens vanmiddag markeerden werden begroet met een bos bloemen en een jaarabonnement voor het volgend seizoen. 

'Dat was even schrikken'

Too Kroon en Henk Krukkert kwamen nietsvermoedend met hun kleinkinderen het bad binnen toen ze er even tussenuit gepikt werden door Haverkort. "Dat was even schrikken", vertelt Krukkert met het nieuwe zwemabonnement in zijn handen. "Maar wel op een hele leuke manier."
Het stel komt erg vaak in het Openluchtbad. "Niet elke dag, maar wel bijna elke dag de afgelopen periode", vertelt Kroon. "Maar het is ook een ontzettend leuk bad. Het ziet er goed uit, het is schoon, het is netjes, het is fijn."  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.