nieuws

Familie brengt digitaal eerbetoon aan doodgeschoten actrice Linda en zoontje Jimmy (6) uit Deventer

Linda Olthof en Jimmy zoals ze te zien zijn op het digitale condoleanceregister
Linda Olthof en Jimmy zoals ze te zien zijn op het digitale condoleanceregister © RTV Oost
De familie van Linda Olthof (47) en de zesjarige Jimmy brengt een digitaal eerbetoon aan de doodgeschoten actrice en haar zoontje. De Deventer moeder en haar zoontje werden twee weken geleden in een appartement in New York van het leven beroofd door de ex-echtgenoot van Linda. Intussen maakt Deventer zich op voor het afscheid van het tweetal.
De lichamen van beide slachtoffers zijn intussen gerepatrieerd en terug in Deventer. Linda Olthof was als actrice onder meer bekend van de soap Goede Tijden Slechte Tijden.

Medeleven

De familie heeft dinsdagmiddag in een verklaring haar dankwoord uitgesproken: "De familie heeft veel steun aan de ontelbare en hartverwarmende tekenen van medeleven, waarvoor zij iedereen hartelijk wil danken."

Afscheidsdienst

Komende vrijdagmiddag wordt in crematorium De Omarming in Zutphen een rouwplechtigheid gehouden, waarvoor iedereen wordt uitgenodigd afscheid te nemen van moeder en zoon.

Tweede vrouw

Bij het familiedrama schoot de ex ook zijn tweede vrouw Saskia dood, waarna hij de hand aan zichzelf sloeg. Onduidelijk is nog of Saskia, die eveneens uit Deventer komt, in haar vaderland Nederland haar laatste rustplaats zal krijgen.

Digitaal eerbetoon
Intussen heeft de familie van Linda en Jimmy een digitaal eerbetoon gelanceerd. Er is het online-rouwregister lindaenjimmy.nl geopend, waarop iedereen mooie herinneringen persoonlijke boodschappen kwijt kan. Iets waar al volop gebruik van wordt gemaakt.

Stiltehoekje

Jimmy - of James zoals zijn geboortenaam luidt - zou na de zomervakantie in groep 3 beginnen. Omdat de school vanwege vakantie gesloten is, zijn de ouders vorige maand via een e-mailbericht geïnformeerd over de familietragedie.

De ouders hebben te horen gekregen dat het ze gedurende de vakantie vrij staat hoe ze hun kinderen willen opvangen. Wel heeft de school gezorgd voor een stiltehoekje bij de nabijgelegen kinderopvang Sam en Jaap aan het Muggeplein, waar de ouders eventueel met hun kroost terecht kunnen. 

Professionele hulp

De ouders hebben recent vanuit de school te horen gekregen dat straks na vakantie professionele hulp wordt ingehuurd om gezamenlijk het verlies van Jimmy te verwerken.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.