nieuws

'Wanbetalers' laten rekening van 970 euro open bij hotel in Tubbergen

Ze verbleven een week in Hotel Marcant in Tubbergen, genoten elke dag van het eten en drinken en vertrokken vervolgens met de noorderzon. De rekening van 970 euro lieten de wanbetalers open staan.
Eigenaren Marc Nolte en Niels Stroot zijn op zoek naar de identiteit van de man en vrouw die hun voor bijna duizend euro bedonderden. De ondernemers dreigen de camerabeelden te publiceren en roepen de daders via Facebook op om zich te melden. Gebeurt dat niet binnen 24 uur, dan gaan de beelden online.
Nolte baalt als een stekker. "Deze gasten kwamen netjes binnen, waren joviaal, bouwden een vertrouwensband met ons op. En dan gaan ze gewoon weg." De twee wanbetalers deden zich voor als Henk en Jolanda, maar vermoedelijk zijn dit schuilnamen. Ze verbleven van 16 tot en met 23 juli in het hotel in Tubbergen.

Geen aangifte

De ondernemers besloten om geen aangifte te doen bij de politie. "Daar wordt over het algemeen niet zoveel mee gedaan", aldus Stroot. "Ik denk dat ons bereik via Facebook groter is. Uiteindelijk gaat het erom dat het geld op een goede plek terecht komt en dat andere ondernemers niet door deze mensen gedupeerd worden."
Als het lukt om de wanbetalers te achterhalen, dan gaat het geld niet in de kassa van het hotel, maar naar de voedselbank. Nolte: "Dan komt het ten goede aan mensen die wat minder te besteden hebben, maar wél eerlijk door het leven gaan."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.