nieuws

Tiental demonstranten bij rechtszaak Pegida-voorman in Almelo

Een tiental demonstranten heeft zich vanmorgen verzameld voor de rechtbank in Almelo om Pegida-voorman Edwin Wagensveld te steunen. De voorman van de anti-islambeweging vecht vanmiddag bij de kantonrechter een opgelegde boete van 750 euro aan.
Hij kreeg die boete voor een demonstratie in november vorig jaar op het bouwterrein van een moskee in Enschede. De demonstratie was niet aangekondigd, wat volgens het Openbaar Ministerie wel had gemoeten. De voorman was hier eerder al voor gewaarschuwd. Het beledigen van moslims door varkensbloed over de grond te sprenkelen achtte het OM niet bewezen.
In maart plaatste Pegida Nederland kruizen op het bouwterrein. Het aanzicht van deze kruizen was schokkend, maar niet strafbaar, vond het OM. Van het aanzetten tot haat of van discriminatie was geen sprake.

Uitspraak

De rechtbank oordeelde vanmiddag dat Wagensveld zijn demonstratie in november niet tijdig heeft gemeld en houdt vast aan de boete van 750 euro. Wagensveld liet meteen weten deze niet te gaan betalen, maar gaat desondanks niet tegen de uitspraak van de rechter in beroep.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.