nieuws

Echtpaar uit Hengelo dankzij navigatiesysteem niet op ingestorte brug in Genua

"Er staat file door een ongeluk verderop, dus neem deze afslag." Het navigatiesysteem van Dirk-Jan Jonkers en zijn vrouw heeft misschien wel hun leven gered. Het echtpaar zat in de auto op weg naar de brug in de Italiaanse plaats Genua die vandaag instortte, toen er iets voor hun een ongeluk was gebeurd. Daarom namen ze een andere route. "Als we door waren gereden, hadden we ook op de brug gezeten", zegt hij tijdens een Skype-gesprek met RTV Oost.
Het echtpaar uit Hengelo was onderweg naar Genua voor een leuk dagje uit. In de Italiaanse havenstad Genua stortte een brug van de snelweg A10 in. De lokale ambulancedienst zegt tegen een persbureau dat daarbij tientallen mensen om het leven zijn gekomen.

"De regen kwam met bakken uit de lucht op dat moment", vertelt Jonkers. "Eigenlijk hadden we een andere bed&breakfast geboekt, maar we werden vanochtend afgebeld. Anders hadden we misschien wel op dat moment op de brug gereden. Pas toen we in ons hotel aankwamen, wisten we wat er echt was gebeurd. 

'Disastro!'

"Regenen dat het doet, het komt met bakken uit de lucht", vertelt Jonkers vanuit zijn hotelkamer. "Toen we hier binnen kwamen hoorden we van de hoteleigenaar wat er was gebeurd. Disastro, disastro, riep hij. Ik dacht, dat valt wel mee toch. Maar toen wist ik niet wat er daadwerkelijk was gebeurd."
Jonkers en zijn vrouw kijken nu vol ongeloof naar de Italiaanse televisie: "Het is echt vreselijk. Dit zijn vreselijke beelden. We hebben een engeltje op onze schouder gehad. We zijn echt aan een ramp ontsnapt."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.