nieuws

Na 45 jaar komt jongensdroom uit voor Frank van Rouendal: zijn raceauto is af

Na vijfenveertig jaar komt eindelijk de jongensdroom van Frank van Rouendal uit: zijn zelfgemaakte raceauto is af.
Al van kleins af aan hield Van Rouendal uit Losser van alles wat met techniek te maken had. "Ik vond  dingen die mechanisch in elkaar zaten al boeiend om te zien. Ik speelde vroeger veel met auto's en meccano, daar is het eigenlijk een beetje begonnen."
Ook heeft Van Rouendal een hart voor het racen, maar daar heb je wel een auto voor nodig en die is heel duur. "Daarom bedacht ik dat ik misschien zelf wel wat in elkaar kon knutselen om in te racen. Maar omdat het allemaal wat langer duurde, is het van het racen niet meer helemaal gekomen."

9.600 uur

Nu vele jaren later heeft Van Rouwendal zijn raceauto eindelijk klaar. "Ik had er van te voren geen idee dan dat ik er zo lang mee bezig zou zijn en dat is misschien maar goed ook. In totaal ben ik er zeker 9.600 uur mee bezig geweest."
Alles aan de auto heeft hij zelf ontworpen en bedacht. "Behalve de schroeven en de motor, die komen uit Japan", vertelt Van Rouendal schuldbewust. En dat terwijl hij van te voren niet wist hoe je een auto moest maken. "Ik heb heel veel boeken gelezen en research gedaan en uiteindelijk heeft dat zijn vruchten afgeworpen."

En nu?

Maar wie denkt dat Van Rouendal nu zeeën van tijd heeft, heeft het mis. "De tijd heeft me ingehaald deze auto heeft een dieselmotor, maar dat is niet meer van nu. Daar om wil ik graag nog een versie maken met een elektromotor. Dan is het plaatje af."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.