nieuws

Gezochte 'hotelpiraten' melden zich bij politie

De man en vrouw die de afgelopen dagen landelijk in het nieuws kwamen omdat ze in een hotel in Tubbergen sliepen zonder te betalen, hebben zich gemeld bij de politie. Een hoteleigenaar uit Tubbergen had een foto van het stel uit Assen op Facebook geplaatst. Dat deed hij nadat hij hen de kans had gegeven de rekening alsnog te betalen, maar het paar uit Drenthe liet niets van zich horen.
De 'hotelpiraten' zeiden op het politiebureau in hun woonplaats dat ze werden gezocht vanwege oplichting en flessentrekkerij bij horecagelegenheden.

Tubbergen
Het tweetal verbleef een week in hotel Marcant in Tubbergen. Ze genoten elke dag van het eten en drinken en vertrokken vervolgens met de noorderzon. De rekening van 970 euro lieten de wanbetalers openstaan. Eerder sloegen ze toe bij het Twents Gastenhoes in Ootmarsum.
Vanwege alle aandacht besloot het duo zich te melden bij de politie, waarna ze op verzoek van het Openbaar Ministerie werden aangehouden. De twee zitten vast en de politie onderzoekt de zaak.
Marcant blij
De eigenaren van Marcant laten weten blij te zijn met aanhouding van het tweetal. "We hadden verwacht dat ze naar Duitsland zouden vertrekken, omdat iedereen in Nederland ze zou hebben herkend. Maar de vraag blijft hoe ze de rekening alsnog gaan betalen. Ze hebben bij meerdere horecagelegenheden een flinke rekening openstaan."
Mocht de rekening alsnog worden betaald, dan schenkt het hotel het geld aan de Voedselbank.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.