nieuws

Feestje in Deventer loopt uit de hand: politie met stenen, bierflessen en eieren bekogeld

De politie werd  in Deveneter bekogeld en bespuugd
De politie werd in Deveneter bekogeld en bespuugd © RTV Oost / Rogier van den Berg
Een feestje aan de Tabaksstraat in Deventer is afgelopen nacht uit de hand gelopen. Het feest liep uit op een vechtpartij, waarbij stokken en stenen werden gebruikt. Toen agenten poolshoogte kwamen nemen, werden zij bespuugd en bekogeld. Twee mannen zijn aangehouden, een derde verdachte wordt nog gezocht.
De politie kwam op een melding van een vechtpartij in de wijk het Rode Dorp af. Maar toen de agenten op de locatie aankwamen, werden zij onthaald met een regen van stenen, bierflessen en eieren.

Uitschelden

Om de rust weer terug te laten keren in de straat, is iedereen naar zijn of haar eigen woning gestuurd. Een 50-jarige Deventenaar en een 42-jarige Zwollenaar gaven daar geen gehoor aan en scholden de politie uit. Daarop zijn de twee mannen opgepakt.
Een derde man spuugde agenten in het gezicht en nam de benen. Zijn identiteit is inmiddels bekend bij de politie, maar de man is nog niet aangehouden.

Confrontatie zoeken

Eerder op de avond was het ook al raak in het Rode Dorp. Aan de Enkdwarsstraat zocht een 38-jarige Zwollenaar meerdere keren de confrontatie met buurtbewoners. De Zwollenaar is daarom aangehouden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.