nieuws

Haaksbergse BMX-club in de bres voor revaliderende Olympische fietsheld Van Gorkom

De BMX-club DVO uit Haaksbergen springt in de bres voor Jelle van Gorkom. De zilveren medaillewinnaar van de Olympische Spelen in Rio belandde begin dit jaar in coma na een gruwelijke crash op het trainingscentrum Papendal. Sindsdien revalideert hij. DVO wil Van Gorkom daarin nu de helpende hand bieden.
Van Gorkom komt uit de Achterhoek, maar was jarenlang lid van DVO en heeft talloze trainingsuren gemaakt op het parcours in Haaksbergen. Zijn vader John is nog altijd trainer bij de club. Volgens een woordvoerder van DVO heeft de club in de loop der jaren dan ook een nauwe band opgebouwd met Jelle en zijn familie.

Oude testament
Het medisch dossier van de Lichtenvoordenaar is intussen zo dik als het oude testament. Hij crashte talloze malen en brak zo ongeveer alles wat een mens maar kan breken. Maar de valpartij begin dit jaar sloeg alles.

Werken aan herstel

Sinds kort is Jelle weer thuis bij zijn vriendin Doete, waar hij revalideert. “Jelle heeft zichzelf opgedragen iedere dag ten volste te benutten om te werken aan zijn herstel. Daarbij zijn financiële middelen een noodzakelijk kwaad.”

Veiling
Tijdens een landelijke wedstrijd die DVO op 1 en 2 september houdt, wordt er een veiling gehouden. Daarbij gaan diverse bijzondere kavels onder de hamer, afkomstig van sporters en organisaties waarmee Jelle een bijzondere band heeft.

Bovendien worden er shirtjes en polsbandjes verkocht en een deel van de entreegelden gaat naar het goede doel. “We gaan met z’n allen proberen zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor Jelle, zodat hij daarmee kan investeren in zijn herstel.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.