nieuws

Ilse de Lange viert 20-jarig jubileum op haar eigen festival Tuckerville

Miracle, So Incredible en World of Hurt: op haar eigen festival Tuckerville neemt Ilse de Lange het publiek mee op een tour door haar muzikale oeuvre. Haar optreden in Enschede is de enige festivalshow die ze dit jaar doet.
De zangeres viert dit jaar haar twintigjarig jubileum, onder meer met een nieuw solo-album dat 31 augustus uitkomt. Eerder dit jaar gaf ze ook al een bijzonder concert in Carré.
tekst gaat verder onder het audiofragment
Ilse de Lange in gesprek met Bert Eeftink over Tuckerville en haar 20-jarig jubileum

Het is voor het eerst in zes jaar dat Ilse de Lange, die met The Common Linnets twee internationaal succesvolle albums afleverde, nieuwe muziek uitbrengt. Veel van die nieuwe songs wil ze volgend weekend op Tuckerville laten horen. "Ik heb de afgelopen jaren niet stil gezeten en waar ik heel erg naar uitkijk, is om die nieuwe liedjes live te gaan spelen."
Ilse DeLange met The Common Linnets
Ilse DeLange met The Common Linnets © Frank Wes

Meer friet, wijn en koffie
De gastvrouw van Tuckerville heeft veel lessen geleerd van de vorige editie. Een paar punten die bezoekers in de evaluatie van 2017 hadden aangekaart, zijn opgepakt door de organisatie. "Er is dit jaar veel meer koffie, veel meer friet en meer verscheidenheid in wijntjes, in plaats van alleen maar bier!"

Wat betreft de sfeer hoopt De Lange vooral dat het deze derde editie net zo gezellig wordt als vorig jaar. "Gemoedelijk en vriendelijk, echt een uitje voor het hele gezin." Over het weer maakt de zangeres zich geen zorgen. "Ik heb al gezien dat het hartstikke mooi weer wordt, zongarantie hebben we", lacht ze. 
Bezoekers op Tuckerville 2017
Bezoekers op Tuckerville 2017 © RTV Oost

Amerikaanse ster

Carrie Underwood is één van de opvallendste namen in de line-up van Tuckerville. Een grote countryster uit Amerika. "Ze heeft daar echt een enorme carrière, al 64 miljoen platen verkocht, kun je je dat voorstellen?" 
Anders dan in Amerika, is ze hier een stuk minder bekend. De zangeres uit Twente heeft de Amerikaanse een klein beetje voorbereid op de intieme setting van Tuckerville. "Ze is enorm nuchter hoor. Er is een enorme parallel tussen Tennessee, waar ik natuurlijk vaak kom, en Twente. En dat is dat de mensen wel echt nuchter zijn hoor, ook daar."
Countryster Carrie Underwood komt naar Enschede
Countryster Carrie Underwood komt naar Enschede © Tuckerville
Acteren in Nashville
Ilse de Witt, onder die naam maakte Ilse de Lange afgelopen jaar ook haar acteerdebuut. In de gerenommeerde Amerikaanse televisieserie Nashville speelt ze de rol van een jurylid bij een talentenshow. "Iets wat ik totaal niet had verwacht, daar ben ik wel heel trots op."

De serie speelt zich af in het mekka van de countrywereld, de plek waar de carrière van de Lange begon. "Daar ben ik begonnen, in Nashville, daar had ik mijn eerste platendeal. Om dan twintig jaar later, in mijn jubileumjaar nota bene, in een serie te zitten die gaat over de muziekindustrie in Nashville, dat vond ik dan stiekem wel hartstikke leuk!".
De derde editie van Tuckerville is op 1 september op Het Rutbeek in Enschede. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.