nieuws

Vermeende hoteloplichters Jan en Jolanda drie maanden langer vast

Hotelpiraten langer vast
Hotelpiraten langer vast © Hotel Marcant Tubbergen
Het duo dat wordt verdacht van het oplichten van meerdere hotels, waaronder in Tubbergen, blijft langer vastzitten. De raadkamer van de Rechtbank Noord-Nederland heeft het voorarrest van Jan V. (62) en Jolanda H. (53) uit Assen met drie maanden verlengd.
Het duo sliep en at de afgelopen periode in meerdere hotels en Bed & Breakfasts in Drenthe, Groningen en Overijssel en vertrok telkens zonder te betalen. De eigenaar van een hotel in Tubbergen plaatste een foto van de twee op Facebook. Daarop herkenden collega’s van hotels en B&B’s in Borger, Loon en Meppel het duo.
De twee meldden zichzelf twee weken geleden bij de politie in Assen, nadat meerdere horeca-eigenaren aangifte hadden gedaan. Sindsdien zitten ze vast.

Voorwaardelijke tbs
De twee zijn al vaker veroordeeld tot celstraffen voor oplichting. V. is ook behandeld in een psychiatrische kliniek in Assen, nadat hij was veroordeeld tot tbs met voorwaarden.

Op het moment dat ze werden aangehouden, werden ze officieel verdacht van vier gevallen van oplichting. “Daar komen zeker nog zaken bij. Het onderzoek loopt nog. We zijn alles in kaart aan het brengen”, aldus een woordvoerster van het Openbaar Ministerie.

Over drie maanden verschijnt het stel voor het eerst tijdens een openbare zitting voor de rechter.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.