nieuws

Nieuwe vaarverordening moet illegale botenverhuur Giethoorn aanpakken

Gemeente Steenwijkerland moet met een nieuwe vaarverordening voor Giethoorn komen. Volgens botenverhuurder Jan Gerdez moet op die manier de illegale botenverhuur worden aangepakt. Ondernemers zonder een vergunning verhuren boten aan toeristen in Giethoorn, waardoor de overlast groter dan ooit is.
Jan Gerdez, botenverhuurder in Giethoorn, is het zat. Volgens hem moet er snel een nieuwe vaarverordening komen, omdat die al jaren niet op orde zou zijn. "Mensen uit het dorp die beginnen te klagen omdat er veel te veel boten zijn, maar dat komt door de illegale boten. Ondernemers en inwoners moeten gezamenlijk in Giethoorn kunnen leven."
Gisteravond konden inwoners van de gemeente in het kader van de ambitiekaart van de Gemeente Steenwijkerland in gesprek met wethouders. Gerdez ging in gesprek met wethouder Bram Harmsma. De wethouder is zich bewust van het probleem en wil hier verandering in brengen.
Wethouder Harmsma in gesprek met botenverhuurder Jan Gerdez
Wethouder Harmsma in gesprek met botenverhuurder Jan Gerdez © RTV Oost
Wethouder Harmsma in gesprek met botenverhuurder Jan Gerdez
"In Giethoorn is een soortgelijke problematiek als in Amsterdam, op bepaalde momenten is het echt te druk. Daar moeten we als lokale politiek optreden. Onze ambitie is om eind dit jaar concrete plannen te hebben, nadat we met Giethoorn om de tafel zijn geweest. Zodat we in het nieuwe jaar een nieuwe vaarverordening hebben."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.