nieuws

Slachtoffer bijthond Royce houdt blijvend letsel over aan aanval van American Stafford

Melissa de Lange kort na de aanval
Melissa de Lange kort na de aanval © RTV Oost
Marissa de Lange uit Kampen, een 20-jarige zwangere vrouw die vorige maand werd aangevallen door een American Stafford, houdt zeer waarschijnlijk blijvend letsel over aan de aanval van bijthond Royce. Dat heeft haar huisarts haar deze week verteld.
Het gevoel in haar achterhoofd en op de plek in haar arm waar de hond haar greep komt vermoedelijk nooit meer terug.

Enorm toegetakeld
De hond viel Marissa vorige maand, ogenschijnlijk uit het niets, aan toen ze op visite ging bij een vriendin. Ze werd enorm toegetakeld door de hond.

In het ziekenhuis kreeg ze tientallen hechtingen in haar hoofd en zeven hechtingen in haar arm.

Gedragsonderzoek nog niet begonnen

De politie nam de hond enkele uren na het incident in beslag. Vervolgens werd het dier bij een tijdelijke verzorger ondergebracht voor gedragsonderzoek.

Dat gedragsonderzoek is nu, bijna een maand na het voorval, nog niet begonnen. Een woordvoerder van de politie laat weten dat Royce recentelijk bij een andere verzorger is ondergebracht. Waarom, wil de politie niet zeggen. “Om allerlei redenen”, vertelt de woordvoerder.
In Kampen gaan geruchten dat de reden is dat kennissen van de eigenaar het dier proberen te traceren. Dat gerucht wordt door de politie ontkend.

Openbaar Ministerie besluit

De politie bevestigt wel dat het onderzoek nog niet is begonnen, omdat de gewenningsperiode die Royce nodig heeft bij zijn nieuwe verzorger nog bezig is. “Dat duurt normaal gesproken twee tot vier weken.”

Het onderzoek zelf neemt naar schatting zes tot acht weken in beslag. De bevindingen worden vervolgens in een rapport gezet en naar het Openbaar Ministerie gestuurd. Daar wordt besloten wat er met de hond moet gebeuren.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.