nieuws

Politie Dinkelland stopt met vaste openingstijden: meer afspraken bij mensen thuis

Inwoners van de gemeente Dinkelland kunnen vanaf nu zelf bepalen wanneer én waar ze een afspraak hebben met de politie. De politie startte begin deze maand met een proef waarbij er geen gebruik meer wordt gemaakt van vaste openingstijden.
"We willen flexibeler worden in onze dienstverlening", legt Wolter Alberts uit, teamchef bij politie Noordoost-Twente. "Mensen kunnen niet altijd op de tijden waarop wij normaal geopend waren. Wij willen ons daarom meer bewegen naar wat mensen beter uitkomt."

Thuis of café

Concreet betekent dit dat burgers zelf kunnen aangeven wanneer en waar ze met de politie willen spreken. De vaste uren waarop de politiemedewerkers gepland stonden om aan het bureau aanwezig te zijn voor de openingsuren, worden nu ingezet op andere plekken binnen de gemeente Dinkelland. 
"En dat kan dan bijvoorbeeld thuis zijn, maar sommigen vinden het fijner om in het gemeentehuis of in een café af te spreken. Dan doen we dat", vervolgt Alberts.

Een dichte deur

Omdat het politieservicepunt in Denekamp geen vaste openingstijden meer kent, kan het zijn dat burgers voor een dichte deur komen te staan.
"Mensen kunnen dan online een afspraak bij ons maken", vertelt Alberts. 
De politie startte begin september met deze nieuwe werkwijze. Deze proef, ook wel 'pilot' genoemd, zal een half jaar tot een jaar duren.  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.