nieuws

Goed nieuws: liefde voor hoedjes, Hetty en een naakte man

Goed nieuws deze week
Goed nieuws deze week © RTV Oost
Het nieuws is vaak negatief en verdrietig, maar het is heus niet alleen kommer en kwel. Om het weekend positief af te sluiten, selecteerden wij vijf keer nieuws om vrolijk van te worden.
Goed nieuws deze week
Goed nieuws deze week © RTV Oost
Het was de derde dinsdag van september, dus zagen we in Den Haag de prachtigste hoedjes voorbij komen op Prinsjesdag. Maar wat als je gewoon voor de klas moet staan die dag? Dan zet je toch ook gewoon een hoedje op, uiteraard met bijpassend jurkje. 
"Ik vind toch dat ik op een dag als vandaag iets speciaals moet doen", vertelt Manon Niemeijer. Via posters had ze collega's en leerlingen opgeroepen hetzelfde te doen: "Ik heb een paar mannelijke collega's gezien die een jasje en een soort stropdas dragen."

Met zijn zeventien jaar is Martijn Hoogeslag uit Ootmarsum de jongste ballonvaarder van Nederland. Veertig vluchten heeft hij er sindsdien al op zitten.
En om te vieren dat hij maandag precies een jaar geleden zijn brevet haalde, maakte hij een bijzondere vlucht: hij steeg op voor zijn middelbare school. ''Hoe tof is dat? De meesten gaan met de fiets naar huis, ik ga dit keer gewoon in mijn luchtballon", vertelt Martijn.
Goed nieuws deze week
Goed nieuws deze week © RTV Oost
Gezocht: naakte man om eens gekleed een bak koffie mee te drinken. Deze merkwaardige oproep van de Zwolse Moniek Pronk deed het afgelopen week bijzonder goed op social media.

Ze bleek namelijk op zoek naar die leuke vent die ze in de sauna tegenkwam. Maar iemand versieren in de sauna, dat is toch een brug te ver. En ook een telefoonnummer uitwisselen is lastig - waar laat je immers pen en papier in een sauna? De hoop is gevestigd op Facebook. 
Goed nieuws deze week
Goed nieuws deze week © RTV Oost
Alwin en Hetty uit Nijverdal hebben geen social media meer nodig voor de liefde, ze hebben elkaar al gevonden. En om die liefde te bezegelen ging Alwin vrijdag op de middenstip van het Heracles stadion door de knieën voor zijn geliefde.
Dat hij de vraag eens aan Hetty zou stellen is geen verrassing, vertelt Alwin: "Daar hadden we het al wel eens over gehad. Maar dan moest het wel op een bijzondere manier gebeuren." Dat lukte. En gelukkig, Hetty zei ja!
Goed nieuws deze week
Goed nieuws deze week © RTV Oost
Dat je met voetbalsupporters wel degelijk kunt lachen bewezen de supporters van PEC Zwolle dit weekend. De Zwolse middenvelder Anco Jansen, zondag met FC Emmen in actie tegen PEC Zwolle, trof op de wedstrijddag zijn auto nogal 'ingewikkeld' aan. Klassiek staaltje voetbalhumor. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.