nieuws

Solar Team Twente in België tot Europees Kampioen gekroond

De zonneauto RED Shift van Solar Team Twente heeft dit weekend tijdens het officieuze Europees Kampioenschap voor zonnewagens de titel in de wacht gesleept. RED One, de andere wagen van het team, eindigde als tweede tijdens het toernooi op Circuit Zolder in België.
Het belangrijkste onderdeel van de wedstrijd was de 24-uursrace, die in de regen werd gereden. Tijdens de race was na twaalf uur rijden al duidelijk dat een Overijsselse wagen er met de winst vandoor zou gaan, RED One en RED Shift reden om en om op kop.
Helemaal vlekkeloos verliep de race niet, dat kwam vooral door de slechte weersomstandigheden. "Door de harde regen lagen er plassen op de weg. De auto is er niet voor gemaakt om over een natte weg te rijden. In de eerste bocht na de start begon de auto al te draaien. Gelukkig draaide ik precies rond en kon ik zo weer door rijden,” vertelt Mariska Bos, coureur van de RED Shift.

iLumen European Solar Challenge

In totaal namen 22 teams deel aan de iLumen European Solar Challenge. Daarmee is de race de op één na grootste wedstrijd voor zonnewagens. De teams moeten 24 uur aaneengesloten racen en mogen de accu's daarbij twee keer opladen.

Solar Team Twente

Solar Team Twente bestaat uit twintig studenten van hogeschool Saxion en Universiteit Twente. In oktober 2019 nemen deze studenten deel aan de Bridgestone World Solar Challenge.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.