nieuws

Personeel AkzoNobel gaat opnieuw in staking, ook Hengelo doet mee

AkzoNobel in Hengelo
AkzoNobel in Hengelo © RTV Oost / Rogier van den Berg
Werknemers van AkzoNobel beginnen vandaag aan een estafettestaking. Op vier locaties van het chemieconcern wordt volgens FNV om de beurt voor 48 uur het werk neergelegd. Ook personeel van de vestiging van AkzoNobel in Hengelo doet mee aan de staking.
De locatie in Wapenveld trapt af met de stakingen en de vakbond verwacht dat de productie er vrijwel volledig stil komt te liggen. Daarna is het de beurt aan de vestigingen in achtereenvolgens Sassenheim, Hengelo en Arnhem.
De vakbonden dringen al langer aan op een nieuwe cao en een oplossing voor een pensioenconflict. De afgelopen tijd staakte het personeel van Akzo al enkele malen. "Het bedrijf reageerde niet afdoende op het in juli gestelde ultimatum en ook de zomervakantie heeft AkzoNobel niet tot inkeer gebracht", verklaart FNV-bestuurder Erik de Vries.
Er rest de werknemers volgens de vakbondsbestuurder niets anders dan opnieuw te staken.
FNV zet in op een loonsverhoging van 3,5 procent en afspraken over duurzame inzetbaarheid. AkzoNobel wil praten over de cao, maar een oplossing voor de pensioenen zou er volgens het bedrijf niet in zitten. De bonden menen dat AkzoNobel met een bijstorting van 400 miljoen euro pensioentekorten zou kunnen oplossen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.