nieuws

Aangifte tegen burgemeester van Hengelo wegens laster en smaad

Hengeloër Willem Meijerink doet aangifte tegen burgemeester Schelberg van Hengelo wegens laster en smaad. Dat schrijft de Hengeloër in een open brief op Facebook, gericht aan de burgemeester en de inwoners van Hengelo. Schelberg kondigde eerder aan dat hij aangifte ging doen tegen Meijerink vanwege het sturen van een dreigtweet.
"Wie bent u om een eerzaam burger laster en kwaad in de schoenen te schuiven, een burger die zich altijd heeft ingezet om zijn medemens te beschermen", stelt Meijerink op Facebook.

'Knuppel in de nek'
Burgemeester Schelberg deed aangifte tegen de Hengeloër vanwege een tweet van de man naar aanleiding van het afvalbeleid van de gemeente Hengelo. 'Ik ook om hem een knuppel in zijn nek te leggen', twitterde Meijerink als antwoord op een tweet waarin werd aangekondigd dat wethouder Bas van Wakeren zelf gaat posten op plekken in Hengelo waar afval wordt gedumpt."
Burgemeester Schelberg vatte de tweet op als een bedreiging richting de wethouder. Meijerink ontkent dat het een dreigement was. Volgens hem was de knuppel in de nek juist gericht aan de afvaldumpers. Volgens Schelberg is er met de tweet een strafrechtelijke grens overschreden. Hij wil de kwestie aan de officier van justitie voorleggen. 
Tweet van de Hengeloër waarover ophef is ontstaan
Tweet van de Hengeloër waarover ophef is ontstaan © Twitter
Schelberg had volgens Meijerink beter even contact met hem op kunnen nemen. "Als de burgemeester even onderzoek had gedaan, was hij tot een andere conclusie gekomen", licht Meijerink zijn facebookpost toe in een gesprek met RTV Oost.
Op Facebook schrijft de Hengeloër dat Schelberg dan had ontdekt dat Meijerink altijd klaar staat om zijn medemens te beschermen. Hij refereert daarbij onder meer aan een grote flatbrand. Gezinnen die de flat moesten verlaten vanwege de brand werden opgevangen in het café van Meijerink. 
Donderdagochtend heeft Meijerink een afspraak met de politie om aangifte te doen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.