nieuws

Nijverdalse deejay terug naar dance-spektakel: 'Hier is het allemaal begonnen'

Hij reist de hele wereld over: de 23-jarige Kelvin Bolink uit Nijverdal. In 'het wereldje' beter bekend als Pyrodox. Komende week komt hij weer in actie tijdens het Amsterdam Dance Event, kortweg ADE. "Dit is de plek waar het voor mij allemaal begon."
Vijf dagen lang zullen ruim 350.000 mensen onze hoofdstad bezoeken, waarbij er vrijwel op elke hoek van de straat wel een optreden te zien zal zijn. Artiesten van over de hele wereld zullen hier gaan optreden, onder wie dus ook Pyrodox.
Voor Kelvin betekende het Amsterdam Dance Event zijn grote doorbraak. “Mijn manager en ik zijn 4 jaar geleden naar ADE gegaan om daar demo’s uit te delen aan labels en vanaf daar begon het allemaal te rollen.”

Brutale muziek

Stilzitten op de muziek van Kelvin zit er niet bij: "Het is niet de meest softe dancemuziek die er bestaat. Het is vrij brutale muziek met scheurende geluiden ertussendoor, wat vooral live heel vet is."

Onderscheiden

In een wereld van dj's en dancemuziek moet je je natuurlijk proberen te onderscheiden. Dit probeert Kelvin te doen door tijdens zijn optredens gitaar te spelen: "Ik speel al heel lang gitaar en verwerk dit ook vaak in mijn nummers. Voor mijn live-optredens wilde ik toch iets extra's toevoegen en besloot om bij mijn dj-sets live gitaar te gaan spelen. Daarin onderscheid ik mij wel van anderen denk ik." 

Roots belangrijk

Inmiddels is de dj-carrière van Kelvin een paar jaar onderweg en heeft-ie een heus team om zich heen, waarvan de leden stuk voor stuk uit Overijssel komen. “Ik vind mijn roots belangrijk en dat zie je ook terug in mijn team. De leden komen allen uit Overijssel.”

Aanstaande projecten

Tijdens de ADE worden het hectische dagen voor Kelvin. “Het is een groot feest, maar tegelijkertijd ook hard werken. Aan het einde van de week ben ik kapot.” Daarna duikt hij thuis zijn zelfgemaakte studio weer in om te werken aan nieuwe singles.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.