nieuws

Raalter ijzerhandelaar: "Ik wil best weg, maar dan moet de gemeente met alternatief komen"

De opslag van de ijzerhandel aan de Wolthaarsdijk Westzijde
De opslag van de ijzerhandel aan de Wolthaarsdijk Westzijde © RTV Oost / Ties van der Heide
“Ik vertrek hier liever niet, maar het is niet anders. Het moet nou eenmaal”, zegt Hinnie Haverman van de Sallandse Metaalhandel. “Maar dan moet de gemeente wel met een goed alternatief komen.”
Haverman moet zijn metaalopslag aan de Wolthaarsdijk Westzijde aan de rand van Raalte ontruimen van de gemeente. Haverman weigert dat en daarom maakte de gemeente vandaag bekend dat er een juridisch traject gestart wordt.

Gerechtelijk ontruimingsbevel

De gemeente wil bij de rechter vragen om een gerechtelijk ontruimingsbevel. Hoewel de burgemeester vandaag stelde dat er goede gesprekken gaande zijn, ervaart Haverman dat heel anders.
Hij zegt de gemeente geen goed alternatief biedt. “Ik moet bloeden, maar ik wil niet alleen bloeden. De gemeente moet water bij de wijn doen.”
De Sallandse Metaalhandel kreeg een nieuwbouwkavel op bedrijventerrein De Zegge aangeboden. “Twee makelaars uit Raalte deden me exact hetzelfde voorstel. Laat ze me een stukje grond aanbieden dat ik kan betalen”, aldus Haverman.

'Ik zou hier liever niet weggaan'

“Als de gemeente met een goed alternatief komt, dan komen beide partijen er goed van af. Maar nu heb ik het gevoel dat ik gewoon moet oprotten.”
Niet alleen zakelijk, maar ook emotioneel heeft Haverman moeite om het terrein aan de Wolthaarsdijk Westzijde te verlaten. “Ik loop hier al sinds ik een kleine jongen was. Ik zou hier liever niet weggaan, maar uiteindelijk zal het toch moeten.”

Gesprek met burgemeester

De ijzerhandelaar wil graag met de burgemeester over de situatie in gesprek. “Maar op een of andere manier lijkt het of hij dat niet wil."
En als ze er niet uitkomen? “Laat dan de rechter maar beslissen.”
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.