nieuws

Advocaat ontuchtverdachte: "Meisje wilde mogelijk zelf zwanger worden"

Rechtbank in Almelo
Rechtbank in Almelo © Cindy Hofhuis
Voor de rechtbank in Almelo is twintig maanden cel geëist tegen een 45-jarige man uit Enschede. De man zou vorig jaar een aantal keren seks gehad hebben met een meisje van vijftien. Volgens zijn advocaat is het mogelijk dat het meisje zelf zwanger wilde worden.
Het meisje was weggelopen bij een instelling in Eefde en werd op 26 juli door de politie teruggevonden op de kamer van de verdachte. 

De Enschedeër had het meisje ontmoet in het Volkspark en haar meegenomen naar zijn kamer waar hij seks met haar had. Hij zegt dat hij niet wist dat ze vijftien was en ook niet wist dat ze was weggelopen. 

Uit een rapport over het meisje werd duidelijk dat ze een gestoorde seksuele ontwikkeling doormaakt. Het meisje zou al vanaf jonge leeftijd geborgenheid en seks zoeken bij oudere mannen, ernstige hechtingsproblemen hebben en de wens om zwanger te worden. Allemaal redenen voor jeugdzorg om haar op een gesloten afdeling te plaatsen. 

Verwijzing naar bezemkast-affaire

De man ontkent dat hij geslachtsgemeenschap met haar had, maar niet dat er seksueel contact was. Zijn DNA werd wel in haar lichaam aangetroffen. De advocaat van de Enschedeër verwees naar de 'bezemkast-affaire' van tennisster Boris Becker met een Russisch model. Het model zou zwanger zijn geraakt omdat ze na orale seks het sperma van de Duitse tennisser bij zichzelf had ingebracht. Volgens zijn advocaat is het goed mogelijk dat het meisje hetzelfde deed. 

Onlangs stonden twee mannen uit Hengelo voor de rechter omdat ze seksueel contact zouden hebben gehad met hetzelfde meisje. Een van hen werd veroordeeld tot zestien maanden waarvan zes voorwaardelijk, de zaak tegen de andere man is aangehouden voor onderzoek in net Pieter Baan Centrum. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.