nieuws

Wandelaar zwaar mishandeld met boksbeugel in fietstunnel Enschede

Man mishandeld in fietstunnel
Man mishandeld in fietstunnel © RTV Oost
Een agressieve scooterrijder heeft een wandelaar in Enschede zo hard op zijn hoofd geslagen, dat de politie spreekt van poging tot doodslag. Het incident gebeurde in de nacht van afgelopen vrijdag op zaterdag, in het fietstunneltje onder de A35 richting Boswinkel, nabij de Zweringbeek.
Tussen 04.00 en 04.30 uur ging het die nacht mis. De wandelaar verklaart tegenover de politie dat hij in de tunnel overstak en per ongeluk in aanraking kwam met de scooterrijder. Deze reageerde agressief en gaf de wandelaar een stomp tegen zijn jukbeen. Gelijk daarna is hij er op zijn scooter vandoor gegaan.
In het ziekenhuis werd vastgesteld dat de klap naar alle waarschijnlijkheid met een boksbeugel is geweest. Het slachtoffer bleek een verbrijzelde oogkas, meerdere losse tanden, vermoedelijk een gebroken kaak en een gapende wond op zijn slaap te hebben. De wond is inmiddels gehecht.

Signalement

De politie is op zoek naar een man in de leeftijd van 20 tot 25 jaar, met donker haar, een baard en een lichtgetinte huidskleur. Zijn lengte is 1.70 á 1.75 meter met een atletisch postuur. Deze man had donkere ogen en hij zou een gouden of zilveren linker hoektand kunnen hebben. 
De man droeg een crème-kleurige jas tot op de heupen en een blauwe broek.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.