nieuws

Projectbureau Bodem Asbestsanering gaat met asbest vervuilde bodems inventariseren

Asbestsanering
Asbestsanering © RTV Oost
Inwoners, bedrijven en andere organisaties in Twente met een asbestbodemverontreiniging kunnen vanaf nu terecht bij het projectbureau Bodem Asbestsanering (BAS).
Het Projectbureau is een samenwerking van de Twentse gemeenten Borne, Haaksbergen, Hellendoorn, Hof van Twente, Rijssen-Holten, Twenterand en Wierden met de provincie Overijssel. Het projectbureau is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Hof van Twente in Goor.
Het Projectbureau inventariseert wat er gedaan moet worden met asbest vervuilde bodems. Daarnaast voert het de bodemsaneringen uit. Het Rijk heeft hiervoor 38 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de periode tot en met 2022. Een derde taak is het behandelen van vragen en het geven van advies aan particulieren, bedrijven en organisaties met een asbestverontreiniging.
Het projectbureau geeft bij de sanering prioriteit aan de locaties waar de grootste risico's bestaan. Dat zijn de plaatsen waar veel mensen in contact kunnen komen met de asbestverontreiniging, zoals speelplaatsen en tuinen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.