nieuws

Ommen gaat aan de slag met energieneutraal gebouw voor scholen en kinderopvang

Plek voor een nieuw schoolgebouw in Ommen
Plek voor een nieuw schoolgebouw in Ommen © GinoPress
Ommen krijgt een nieuw centraal gebouw waarin drie basisscholen en kinderopvang worden gehuisvest. Het plan Kindplein West gaat 9,5 miljoen euro kosten.
Het college van Ommen stemde deze week in met de keuze voor een energieneutraal gebouw en de uitbreiding met ruimten voor kinderopvang. De schoolbesturen staan gezamenlijk achter het plan. Het budget voor de bouw is opgenomen in de begroting voor 2019. De gemeenteraad moet daarmee nog wel akkoord gaan.
Kindplein West komt op het terrein tussen OBS De Dennenkamp en CBS Het Koloriet aan de Tureluur in de wijk Dante zuid in Ommen. Deze beide basisscholen  en GBS Guido de Brès, nu nog gevestigd aan de Sandbergstraat, krijgen in Kindplein West een nieuw onderkomen
De extra maatregelen die nodig zijn om het gebouw energieneutraal te maken worden betaald door de scholen. Als er meerjarige afspraken met een kinderopvangorganisatie kunnen worden gemaakt over verhuur van ruimte, zullen deze ruimten in het gebouw worden gerealiseerd. Door deze ruimten kostendekkend te verhuren, kost het de gemeente per saldo niets.
Omwonenden van Kindplein West die inspraak willen kunnen terecht op een informatieavond op woensdag 31 oktober. Wethouder Ko Scheele: "Ik vind het heel belangrijk dat we de buurt meenemen in de ontwikkeling van Kindplein West. Na de behandeling in de raadsvergadering kunnen we in gesprek gaan met de omwonenden en starten met de uitwerking. Het echte bouwplan volgt op basis van deze uitwerking."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.