nieuws

Ook in de middag nauwelijks treinen van en naar station Hengelo

Nadat er het hele weekend geen treinen van en naar Hengelo reden door werkzaamheden, vertrekken ook vandaag minder treinen vanaf het station. Dit duurt volgens de NS tot 14.00 uur vanmiddag door een sein- en wisselstoring.
En dat is opvallend, want het afgelopen weekend werd juist hard gewerkt aan het spoor rondom het station. Van vrijdagmiddag tot en met gisteravond reden er daardoor geen treinen, maar bussen van en naar station Hengelo.
"Geen nut om je druk te maken"
Onder de reizigers die op de vroege maandagmorgen zijn gestrand op station Hengelo overheerst de nuchterheid. "Het heeft geen nut om je druk te maken, ik heb een flexibele werkgever", vertelt een mevrouw die van Enschede onderweg is naar Almelo.
Voor een andere reizigster gaat de reis wat langer duren. "Ik moet naar Amsterdam. Hopelijk vandaag nog. Afgelopen vrijdag was het gepland dat er geen treinen reden. Toen zouden er bussen ingezet worden, maar dat was ook een chaos. Die zaten behoorlijk vol."

Onduidelijk hoe lang storing duurt

Waar de NS eerst inschatte dat de storing tot half acht zou duren, is dat inmiddels bijgesteld naar 14.00 uur. "Lekker onduidelijk. Dat is wel vaker zo."
Ook bij het station in Almelo werd dit weekend gewerkt aan het spoor. Daar reden ook het hele weekend geen treinen. Vooral op vrijdagmiddag zorgde dit voor overvolle bussen en verkeerschaos rondom de stations.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.