nieuws

Wandelvierdaagse met "mooiste wat Salland te bieden heeft"

Vanochtend is de elfde Sallandse Wandelvierdaagse van start gegaan. "Toen we in 2008 begonnen, wisten we nog niks van het hele wandelen."
Om half acht ging de eerste groep wandelaars van start. De eerste lopers hebben een lange dag voor de boeg, zegt organisator Ben Heethaar. "Zij doen de 40 kilometer en lopen vanaf Raalte helemaal naar Lierderholthuis, gaan dan linksaf bij Windesheim, langs de IJssel, door Wijhe en ze lopen via Broekland weer naar Raalte."
Elke dag staat een andere route door het Sallandse coulisselandschap op het programma. "Uiteindelijk zien de lopers het mooiste van wat Salland te bieden heeft", zegt Heethaar.
Wandelaars verwachten er dan ook veel van. Vriendinnen Rita en Helly staan iets na acht uur in sportieve kleding bij de start voor de 30 kilometer. Ze doen voor het eerst mee. "We hebben hier al in meerdere seizoenen gelopen, en het is een hele mooie omgeving", zegt Rita. "Bij andere vierdaagsen hebben we gehoord dat we deze zeker niet mogen missen."

Nieuwe afstand

Om half negen start de 30 kilometer, om half tien de 20, en nieuw dit jaar is de 12 kilometer. Bij elke afstand krijgen de lopers een muzikale uitgeleide van het mannenkoor de Roalter Jong's. En dat doen ze niet voor het eerst. Morgen bij de start van de 40 kilometer treden ze voor de honderdste keer op.
De Roalter Jong's zingen

Elfde keer

Het is dit jaar de elfde editie van de vierdaagse. "We zijn ooit begonnen in 2008, en toen wisten we nog niks van wandelen", zegt Heethaar. "Maar het sloeg aan."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.