nieuws

Alena (4) uit Hengelo smeekt K3 om optreden: "Voor mijn vriendjes in het ziekenhuis"

Alena met haar briefje voor K3
Alena met haar briefje voor K3 © Mugda Rikkerink
Ze stond klaar om de vraag te stellen, afgelopen zondag na het K3-concert in Apeldoorn. Maar de ernstig zieke Alena (4) uit Hengelo had pech: haar heldinnen vertrokken net voor ze aan de beurt was. Haar moeder Mügda Rikkerink probeert de wens van haar intens verdrietige dochter nu alsnog uit te laten komen.
Dat deed ze via een massaal gedeelde Facebook-oproep: "Ze wil niets liever dan dat K3 langskomt bij haar vriendjes en vriendinnetjes in het Máxima Ziekenhuis in Utrecht. Dat is het enige waar ze nog mee bezig is."
Hersentumor
Al sinds de zomer van 2016 speelt het leven van de vierjarige Alena zich vooral af in ziekenhuisbedden. Het meisje bleek bij een MRI-scan een hersentumor te hebben, midden in haar hoofd. "Zo groot als een kippenei", vertelt Mügda. "Meteen met een ambulance naar Groningen, waar ze niets voor haar konden doen. We zouden na het weekend waarschijnlijk geen dochter meer hebben, werd ons verteld."
Terwijl de familie werd ingevlogen om afscheid te nemen van het tweejarige meisje, meldde zich alsnog een chirurg. Hij wilde wel proberen om haar te opereren, herinnert Mügda zich: "Hij durfde het aan, of wij dat ook durfden was de vraag. Maar ja, wat voor keus heb je?"
Wonder
Het jonge meisje ging meteen onder het mes en zowaar, wonder boven wonder, Alena overleefde de operatie. "Het verliep volgens plan zelfs, ze kwam er zonder kleerscheuren vanaf. Het is een kunststukje wat deze dokter heeft afgeleverd."
Maar helaas bleek het leed niet geleden voor de jonge Hengelose. Op de dag dat ze naar huis mocht, kreeg ze een hersenvliesontsteking en een paar maand later bleek er een bloeding in haar hoofd te zijn ontstaan. Weer volgde een operatie.

Operatie na operatie

Alena bleef vervolgens kwakkelen, met name met het vocht in haar hersenen. Operatie na operatie volgde, alleen al in 2018 is ze vijf keer geopereerd. "Ik zit nu ook weer naast haar bed in het Maxima Centrum in Utrecht, vanochtend is ze weer onder het mes geweest. Ze reageert slecht op de drain die ze in haar hoofd hebben geplaatst om het hersenvocht af te voeren. Ze kan honderd worden met die drain, áls alles rustig blijft althans."
Alena voor het Maxima Centrum in Utrecht
Alena voor het Maxima Centrum in Utrecht © Mugda Rikkerink
De muziek van K3 sleept Alena er telkens weer doorheen, vertelt haar moeder: "Ze is idolaat van die meiden, zingt en danst alle nummers mee. Dus besloten we kaartjes te kopen voor het concert in Apeldoorn afgelopen weekend. Voor haar verjaardag. Ze was door het dolle heen."

De vraag

En niet eens zozeer vanwege het bezoek aan haar heldinnen, ontdekte Mügda al snel: "Het is een pienter meisje, zeker voor haar leeftijd. Met vooral oog voor de mensen om haar heen. Meer dan voor haarzelf."
Het concert van K3 diende dan ook maar één doel: Alena moest en zou K3 vragen of ze wilde komen zingen op haar afdeling in Maxima Centrum. "Zodat ook haar vriendjes en vriendinnetjes er van konden genieten. Daar was ze zó mee bezig de hele dag; ze had amper tijd om zelf te genieten van het optreden."

Bijna aan de beurt

Na het optreden was de mogelijkheid om een handtekening te vragen, dus sloot Alena met haar moeder aan in de rij. Niet voor een krabbeltje, verzekert Mügda: "Dat zegt haar niets. Ze wil de vraag stellen."
Alena met haar briefje voor K3
Alena met haar briefje voor K3 © Mugda Rikkerink
Maar het meisje had weer pech. Ze was bijna aan de beurt toen werd omgeroepen dat K3 moest vertrekken. "Intens verdrietig én boos. Dus besluiten we de vraag op een briefje te schrijven en in een mandje te doen voor K3."
De foto die ze maakte, zet Mügda op Facebook. Baat het niet, dan schaadt het ook niet immers. Dat bericht is inmiddels massaal gedeeld. "Ik had er geen echte bedoelingen mee, het is niet mijn wens. Dit komt allemaal van haar, dit is haar kracht. Ik hoop vooral dat het lukt, dat K3 dit leest en langs wil komen in Utrecht. Ze verdient het zo."
Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.