nieuws

Geen Kerst Event in Zwolle: "Sponsoren afgehaakt na alle commotie"

Het vorig jaar veel bekritiseerde Kerst Event in Zwolle gaat dit jaar niet door. Te veel sponsoren zijn afgehaakt na de commotie, waarop de organisatie de stekker eruit heeft getrokken.
De organisatie van het Zwolse kerstfeest lag onder vuur wegens vermeende discriminatie. Mensen die niet christelijk zijn mochten vorig jaar geen prominente rol vervullen in de levende kerststal van het kerstfeest. Dat leidde tot ophef.
“We krijgen het financiële plaatje helaas niet rond. Er zijn onvoldoende sponsoren", laat organisator Marco van Eijk weten. "Of dat met de commotie van vorig jaar heeft te maken? Daar ben ik van overtuigd.”

Negatief imago

Van Eijk ontving van meerdere sponsoren letterlijk het bericht dat ze wegens alle commotie niet meer mee wilden doen. Het imago ervan is te negatief geworden, menen de afgehaakte sponsoren.
Dat de gemeente geen subsidie meer verstrekt, heeft niets te maken met de negatieve publiciteit van de vorige editie. “We wisten al heel lang dat die subsidie zou stoppen.”

Volgend jaar

In 2019 wil Van Eijk een nieuwe poging doen om een Kerst Event te organiseren in Zwolle. "We willen het nu eerst even allemaal laten rusten. In april of mei komen we weer bij elkaar en dan gaan we kijken wat we willen en of dat financieel haalbaar is."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.