nieuws

Twaalf huizen aan Julianastraat Overdinkel worden over drie jaar gesloopt

Twaalf woningen aan Julianastraat Overdinkel worden over drie jaar gesloopt
Twaalf woningen aan Julianastraat Overdinkel worden over drie jaar gesloopt © Google Streetview
Twaalf woningen aan de Julianastraat in Overdinkel worden over drie jaar gesloopt. Woningcorporatie Domijn heeft de plannen tijdens een bijeenkomst in 't Trefhuus toegelicht.
In 2011 werd al bekend dat de woningen tien jaar later gesloopt zouden worden. Het gaat om huizen die al 65 jaar aan de Julianastraat staan. Volgens Domijn is renovatie te duur en levert dat ook niet het energiezuinige resultaat op waar woningen binnenkort aan moeten voldoen.

Voor niemand een verrassing

Volgens Robin Schoemaker van Domijn kwam de mededeling voor niemand als een verrassing. "Maar er zijn natuurlijk mensen die er moeite mee hebben. Anderen zijn al bezig zich voor te bereiden op een andere woning", legt hij uit.
Bewoners van de te slopen huizen krijgen voorrang op andere woningen, zaken als een verhuiskostenvergoeding worden geregeld. Volgens Schoemaker hebben de meeste mensen te kennen gegeven in Overdinkel te willen blijven.

Koopwoningen

"Maar het is mogelijk om elders in de gemeente Losser of zelfs in Haaksbergen of Enschede een woning van ons te betrekken", zegt hij. Op de plek van de twaalf te slopen woningen komen koopwoningen.
Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.