nieuws

Regiodeal beklonken: 30 miljoen naar Twente voor welvaartsprojecten

Geld,  munten, euro's
Geld, munten, euro's © RTV Oost
De regio Twente krijgt van het Rijk 30 miljoen euro om te besteden aan welvaartsprojecten. Twente vroeg om 38 miljoen euro en krijgt een groot deel daarvan dus daadwerkelijk uitgekeerd.
Vandaag maakte minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit bekend dat Twente als enige Overijsselse regio kan rekenen op een bedrag uit de pot, bestemd voor zogeheten regiodeals. Regio Zwolle, gemeente Steenwijkerland, de Cleantech Regio en de provincie dienden ook een aanvraag in, maar zij vielen buiten de boot.
Het geld dat Twente krijgt gaat naar elf projecten in de regio, die verschillende partijen de komende jaren gezamenlijk willen uitvoeren. Het gaat daarbij onder meer om ontwikkelingen met betrekking tot de techniek, de arbeidsmarkt en energie.

Foodvalley en Achterhoek

Naast Twente krijgen in Oost-Nederland alleen Foodvalley en de Achterhoek een bedrag uit de pot. Foodvalley zet de miljoenen in voor de transitie naar duurzaam en gezond voedsel. De Achterhoek wil met het geld inspelen op de vergrijzing en de vergroening van de regio.
Voor deze regiodeals wordt deze ronde landelijk ruim 200 miljoen euro uitgekeerd, in de volledige kabinetsperiode is er 950 miljoen euro beschikbaar.
Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.