nieuws

Geert Braaksma stopt als commissaris investeringsmaatschappij Oost NL

Geert Braaksma stopt als commissaris van investeringsmaatschappij Oost NL. Geert Braaksma wordt bestuurder bij een nieuw bedrijf, dat microwindturbines produceert, Dutch Ventus.
"De aandeelhouders hebben mij gevraagd om bestuurder te worden. Er zijn een heleboel financieringsmogelijkheden en daar moeten we ook gebruik van gaan maken. Daarbij kunnen we ook Oost NL inschakelen. Dan komt het allemaal zo dicht bij elkaar. We willen hoe dan ook de schijn van belangenverstrengeling voorkomen."
Braaksma kreeg in oktober kritiek op de dubbele pet die hij had tijdens de toekenning van miljoenensteun aan LithiumWerks. Braaksma was, naast commissaris bij Oost NL, ook voorzitter van de Twente Board die zich bezighoudt met de economische ontwikkeling van Twente. En hij is commissaris bij Super B, een dochterbedrijf van LithiumWerks.
Braaksma zat dus aan zowel de gevende als de ontvangende kant en gaf als TwenteBoard-lid een positief advies. Maar volgens gedeputeerde Van Hijum had Braaksma zich bij Oost NL niet bemoeit met de besluitvorming. En, zo zei van Hijum, "die besluitvorming is volledig transparant geweest".
Braaksma zegt toch met een beetje pijn in het hart te vertrekken bij Oost NL. "Ik ben er ruim vier jaar bij betrokken geweest. Ik heb veel gevoel met de markt en het is mooi als je dat kunt inbrengen als commissaris. Dat is onder meer goed geweest voor de dynamiek. Hoop wel dat dat gecontinueerd kan worden."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.