nieuws

Goed nieuws: over Slayer, Sint en kringloopkunst (met een snufje K3)

Goed nieuws deze week!
Goed nieuws deze week! © RTV Oost
Het nieuws is vaak negatief en verdrietig, maar het is heus niet alleen kommer en kwel. Om het weekend positief af te sluiten, selecteerden wij vier keer nieuws om vrolijk van te worden.
Goed nieuws deze week!
Goed nieuws deze week! © RTV Oost
“99 procent van de spullen die we hier binnenkrijgen is niets waard, maar af en toe zit er wat unieks tussen”, zegt Jan Hulsink van Stichting Kringloop Zwolle. Zoals een originele Anton Heyboer. “Via via is de vorige eigenaar in contact gekomen met één van de vrouwen van de kunstenaar en zij heeft bevestigd dat het ‘een echte Anton Heyboer’ is." En gewoon te koop dus: de teller op Marktplaats staat op 800 euro. 
Goed nieuws deze week!
Goed nieuws deze week! © RTV Oost
Slayer was in Zwolle deze week en dat was memorabel omdat het de allerlaatste Nederlandse show ooit van de metallegendes zal zijn. Harm Vloedgraven was er niet bij, maar hij herinnert zich nog wel de eerste keer de band voet zette op Overijsselse bodem. In 1985 haalde hij de band tijdens hun eerste wereldtournee naar het dorpshuis in Luttenberg. "Ze konden Luttenberg amper vinden, maar hadden een topavond."
Goed nieuws deze week!
Goed nieuws deze week! © RTV Oost
Sinds twee jaar geleden een grote tumor uit haar hoofd werd gehaald bivakkeert de vierjarige Alena uit Hengelo voornamelijk in ziekenhuisbedden. Maar de muziek van K3 sleept Alena er telkens weer doorheen, vertelt haar moeder: "Ze is idolaat van die meiden, zingt en danst alle nummers mee." Na het concert wil ze graag haar heldinnen vragen om ook te komen optreden voor haar vriendjes in het ziekenhuis, die zelf niet naar een concert kunnen. De vraag kan ze niet stellen, maar een Facebook-oproep wordt massaal gedeeld. Wordt vervolgd? 
Goed nieuws deze week!
Goed nieuws deze week! © RTV Oost
En de Sint is in het land! Dat ging (inmiddels bijna traditioneel) gepaard met de nodige onvolkomenheden, maar het was op heel veel plekken in onze provincie vooral een heel gezellig kinderfeest. In Vriezenveen kon de Sint rekenen op een wel heel speciale ontvangst: alle basisscholen in het dorp maakten samen een tekening van drie (!!) kilometer lang en overhandigden deze aan de goedheiligman. Laat het heerlijk avondje maar komen!
Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.