nieuws

Bestuursvoorzitter Bas Leerink vertrekt bij ziekenhuis MST

Bestuursvoorzitter Bas Leerink vertrekt volgende maand bij ziekenhuis MST. Leerink was vijf en een half jaar voorzitter van de Raad van Bestuur en daarvoor actief als bestuurder bij Menzis.
Onder leiding van Leerink heeft het Enschedese ziekenhuis een ingrijpende reorganisatie doorgevoerd en is het verhuisd naar een nieuw gebouw. Per 1 januari 2019 treedt hij toe als partner bij IG&H als adviseur van zorginstellingen en verzekeraars.
In 2013 trad Bas Leerink aan als bestuursvoorzitter van MST. Hij kreeg op verschillende fronten te maken met zware dossiers. Zo stond MST onder verscherpt toezicht bij de Inspectie, ontbrak er een goed veiligheidsmanagementsysteem en verkeerde het ziekenhuis in zwaar financieel weer als gevolg van de nieuwbouw. Ook kampte het ziekenhuis in 2013 nog met de naweeën van de zaak rond de neuroloog Jansen Steur, wat het imago van het ziekenhuis beschadigde.

Ambitie

De ambitie van de bestuursvoorzitter was om MST weer ‘toekomst vast’  te maken. Dat is gelukt: het MST is binnen het budget verhuisd, De NIAZ-accreditatie is eind 2016 behaald, het ziekenhuis heeft uitstekende waarderingen op Zorgkaart Nederland met nog steeds verbeterende patiëntervaringen en het heeft een succesvol programma dat inmiddels ruim 20 miljoen euro aan rendement heeft opgeleverd. Daarnaast is in 2016 een meerjarencontract gesloten met zorgverzekeraar Menzis. Tot slot is MST, samen met andere Santeon ziekenhuizen, in Nederland voorloper op het terrein van Value Based Health Care, een methode die in MST leidt tot concrete verbeteringen voor de patiënt.

Trots

Bas Leerink blikt terug op woelige tijden voor het MST en het personeel. Leerink: “Het was een roerige periode, maar we mogen oprecht trots zijn op wat wij de afgelopen jaren samen met elkaar hebben bereikt.”
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.