nieuws

Man uit Enschede vrijgelaten en niet langer verdachte in zaak viervoudige moord

Het pand aan de Van Leeuwenhoekstraat
Het pand aan de Van Leeuwenhoekstraat © RTV Oost - Tom Meerbeek
De 26-jarige man uit Enschede die vorige week werd aangehouden in verband met de viervoudige moord in Enschede, is weer vrijgelaten. Hij is ook geen verdachte meer in de zaak, meldt de politie.
Afgelopen dinsdag werden in een growshop aan de Van Leeuwenhoekstraat de lichamen van vier mannen gevonden. De mannen waren doodgeschoten. De 26-jarige Enschedeër werd diezelfde avond samen met een andere verdachte aangehouden in de omgeving van Dordrecht.
Die andere verdachte werd al snel vrijgelaten. De Enschedeër bleef langer vastzitten voor verhoor en zat in volledige beperking. Bronnen rondom het onderzoek lieten eerder al wel weten dat ze er niet vanuit gingen dat de man de daadwerkelijke schutter was.

Hennepindustrie

Eén van de vier slachtoffers bleek de huurder van het pand. Een tweede slachtoffer was zijn compagnon uit Hengelo. Samen zaten ze in de hennepindustrie.
Een derde en vierde slachtoffer lijken niet in een crimineel plaatje te passen. Het gaat om een restauranthouder uit Hengelo, onderbuurman van de andere Hengeloër, en een vertegenwoordiger in plantenmest uit Arnhem. 
Vooralsnog wordt er vanuit gegaan dat het om een criminele afrekening gaat en dat de restauranthouder en vertegenwoordiger getuigen waren, die het niet mochten navertellen.

Opsporing Verzocht

Opsporing Verzocht besteedt morgen (dinsdag 20 november) aandacht aan het misdrijf. De politie doet daar een oproep om in contact te komen met getuigen die zich nog niet hebben gemeld.
Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.