nieuws

OM eist opnieuw werkstraf tegen verdachte vuurwerkbomgooier FC Twente

Hulpverleners in het stadion na de ontploffing
Hulpverleners in het stadion na de ontploffing © RTV Oost archief
Voor de rechtbank in Almelo is opnieuw een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf geëist tegen een 64-jarige man uit Enschede. De man wordt ervan verdacht dat hij bijna drie jaar geleden een vuurwerkbom gooide in de Grolsch Veste na afloop van de wedstrijd FC Twente tegen Utrecht. Als gevolg van de ontploffing zouden twee mensen gehoorschade hebben opgelopen.
De officier van justitie eiste ruim anderhalf jaar geleden al hetzelfde tegen de toen nog 62-jarige man. De rechtbank stelde het vonnis uit nadat de advocaat van de man vroeg om een betere bewerking van de videobeelden. Waarom het zo lang duurde voordat de zaak weer verder ging is onduidelijk.
Volgens de officier van justitie staat het onomstotelijk vast dat het de 64-jarige man is die de bom gooide. Op beelden is te zien dat hij het voorwerp uit zijn jaszak haalt, aansteekt en dan naar beneden gooit waar het ontploft. De ingezoomde beelden die maandag in de rechtszaal werden getoond lijken dat te bevestigen.

'Koude handen'

De Enschedeër zegt dat hij koude handen had. Wat hij überhaupt deed op de tribune is onduidelijk. De man zegt geen fan van Twente te zijn en had geen kaartje. Hij beweert dat hij een weddenschap had met beveiligers van De Graafschap; hij zou willen aantonen dat de beveiliging in de Grolsch Veste een lachertje was. 
Op 21 december doet de rechtbank uitspraak.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.