nieuws

Zwolle krijgt toch ijsbaan in hartje centrum

IJsbaan komt in hartje Zwolle
IJsbaan komt in hartje Zwolle © Radnatt
Aankomende zaterdag wordt gestart met de opbouw van een ijsbaan op het Rodetorenplein in Zwolle. Vier ondernemers hebben de handen ineen geslagen om toch een ijsbaan in Zwolle te realiseren. Voorgaande jaren was er een ijsbaan, maar deze is dit jaar niet teruggekomen.
De ijsbaan wordt wel kleiner dan vorig jaar vertelt mede-organisator en ondernemer Akim Bwefar. "Het is een geld en tijd kwestie". 
Op de vraag waarom de ijsbaan er komt zegt Akim Bwefar: "Er moet gewoon een ijsbaan in de stad zijn en als we het een jaar overslaan, dan is het hart uit zo'n evenement."

IJsbaan

De ijsbaan krijgt vier glazen wanden en er wordt ook voor horeca gezorgd. "Een ijsbaan zonder warme chocomel is natuurlijk niet mogelijk en er is natuurlijk ook meer te krijgen", vertelt Akim Bwefar. 
Op 15 december wordt er gestart met de bouw van de ijsbaan en op 21 december in de avond is de officiële opening. De ijsbaan is voor iedereen toegankelijk van 22 december t/m 6 januari. 

Winter 2019

"We gaan nu eerst zien hoe het loopt dit jaar, maar het plan is om het volgend jaar grootser en langer te gaan uitvoeren" besluit Bwefar. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.