nieuws

Werkstraf voor man uit Steenwijk na het geven van trap tegen iemands hoofd

De rechtbank in Assen
De rechtbank in Assen © RTV Drenthe
Een 18-jarige man uit Steenwijk is voor ernstig geweld in de nacht na Donderdag Meppeldag op 24 augustus vorig jaar veroordeeld tot zestig uur werkstraf. Daarnaast legde de rechter in Assen hem een maand voorwaardelijke jeugddetentie op. De jonge Steenwijker gaf iemand in het uitgaansleven van Meppel een keiharde trap tegen het hoofd.
"Ik ben al achttien jaar politieman en heb veel geweld gezien, maar zoveel agressie in één trap heb ik niet eerder meegemaakt." Dat verklaarde een agent die zag hoe de Steenwijker die nacht een keiharde trap tegen iemands hoofd gaf. Omdat het slachtoffer zich niet bij de politie heeft gemeld, is niet duidelijk gevonden wie het was en hoe ernstig zijn letsel was.
De jonge Steenwijker bekende tijdens de rechtszaak dat hij met zijn vrienden in gevecht was geraakt met het slachtoffer. Het was volgens hem begonnen toen het slachtoffer een meisje lastig viel. De trap zei hij zich niet te kunnen herinneren.
Meerdere agenten zagen hoe het hoofd van het slachtoffer, dat overeind probeerde te komen, opzij klapte onder de kracht van de harde trap.  De Steenwijker ging er daarna hard lopend vandoor. Hij kon pas buiten het centrum van Meppel worden aangehouden, nadat agenten hem hadden bespoten met pepperspray. 
Vanwege zijn leeftijd en lage IQ veroordeelde de rechter hem volgens het jeugdstrafrecht. Naast de straf moet hij zich ook laten behandelen.  
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.