nieuws

Verkeerslus in N340 bij Ankum mag van Raad van State

De verkeerslus in de N340 mag doorgaan
De verkeerslus in de N340 mag doorgaan © RTV Oost / Rogier van den Berg
Een geplande verkeerslus in de N340 bij Ankum hoeft niet te worden aangepast. Dat heeft de Raad van State vandaag bepaald.
Een landbouwmechanisatiebedrijf naast de provinciale weg maakte bezwaar tegen een aanpassing van het plan voor de reconstructie van de N340. Met die aanpassing stelt het bedrijf onbereikbaar te worden voor zwaar vrachtverkeer, omdat de vrachtwagens de draai niet kunnen maken.
De verkeerslus bij de Hessenweg is te kort en loopt bovendien gedeeltelijk over het terrein van een bedrijf.

Andere oplossing

De advocaat van het landbouwmechanisatiebedrijf pleitte bij de Raad van State voor een andere oplossing. Daarbij wordt het bedrijf beter bereikbaar en wordt ook de verkeersveiligheid bij de naastgelegen school verbeterd.
Nu krioelen de vrachtwagens en auto’s van ouders van schoolkinderen door elkaar. Met een parkeerterrein voor de ouders worden die verkeersstromen uit elkaar gehaald.

'Zinloos'

Volgens de Raad van State zijn de bezwaren van het bedrijf tegen het plan van de provincie zinloos, omdat daarin niet de aanleg van de verkeerslus wordt geregeld. Hetzelfde geldt voor het parkeerterrein bij de school.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.