nieuws

Bewoners flat Steenwijk na brand toch nog niet naar huis

De bewoners van appartementencomplex de Vijverhof in Steenwijk mogen toch nog niet naar huis. De bewoners moesten vannacht hun huis uit, na een brand in een bijgebouw. Hierbij kwam veel rook vrij.
Eerder vanochtend leek het erop dat de bewoners eind van de ochtend weer naar huis mochten. Uit metingen blijkt echter dat er nog gevaarlijke stoffen aanwezig. De mensen moeten daarom langer blijven in sporthal De Waterwijck, waar ze vannacht ook werden opgevangen. Een aantal mensen wordt bij vrienden of familie opgevangen. De gemeente Steenwijkerland zorgt voor opvang waar nodig.
Burgemeester Rob Bats was afgelopen nacht bij de bewoners. "Er was geen sprake van paniek, alles liep goed, maar uiteraard is het schrikken als je ineens je huis, je bed, uit moet en je huis moet verlaten. Dat heeft wel impact. Gelukkig zijn alle mensen en hun huisdieren veilig."
Aan het einde van de dag wordt er opnieuw gemeten. De kans dat de bewoners dan wel naar huis mogen, is echter klein.

Emoties

De Vijverhof is een voormalig bejaardencomplex, de mensen die er nu wonen, wonen daar anti-kraak. In totaal wonen er zo'n 60 bewoners, van jong tot oud. De beheerder van het complex vertelde dat er veel emoties waren, de mensen zijn moe en willen graag naar huis. Hij is blij dat de brand beperkt is gebleven tot de opslag en dat iedereen veilig naar buiten kon komen.
Bij de brand is geen asbest vrijgekomen. Hoe het vuur heeft kunnen ontstaan, is nog niet bekend, daar wordt onderzoek naar gedaan.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.