nieuws

Bewoners Vijverhof Steenwijk mogelijk dinsdag pas naar huis

De bewoners van het wooncomplex De Vijverhof in Steenwijk kunnen na de brand van afgelopen nacht waarschijnlijk dinsdag in de loop van de dag pas naar huis. De brandweer wil voor de zekerheid maandagavond en dinsdagochtend nog metingen doen naar koolmonoxide in het pand.
Als de waarden van die metingen goed zijn, mag iedereen zijn huis weer in. Vanmiddag konden de bewoners onder begeleiding van de hulpdiensten wel wat persoonlijke spullen pakken.

Rook

Na de brand in de garagebox ontstond afgelopen nacht een enorme rookontwikkeling. De zestig bewoners zijn geëvacueerd en werden ondergebracht in sporthal De Waterwijck. Er was geen paniek, maar de mensen waren wel ontzettend geschrokken.
Burgemeester Bats van Steenwijkerland was aanwezig en vertelde dat een evacuatie midden in de nacht natuurlijk een grote impact heeft, maar dat hij blij is dat alles zo goed verliep en dat er niemand gewond is geraakt.

Beveiligers

Alle bewoners hebben tijdelijk ergens anders onderdak gevonden, de meesten bij vrienden of familie. Voor een bewoner heeft de gemeente een hotel geregeld. De leegstaande Vijverhof wordt vanaf dit moment bewaakt door beveiligers. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, daar wordt onderzoek naar gedaan.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.