nieuws

Enschedese pedofiel wil zelf nog twee jaar in de tbs blijven

rechtbank rechtszaak hamerstuk
rechtbank rechtszaak hamerstuk © eigen foto
Een 59-jarige, oorspronkelijk uit Enschede komende tbs'er, wil zelf dat zijn behandeling met nog twee jaar verlengd wordt. Dat werd vandaag duidelijk voor de rechtbank in Almelo.
De voormalige pedofiele Enschedeër werd in 2012 veroordeeld wegens zedendelicten met de minderjarige kinderen van een kennis. De 59-jarige was al twee keer eerder veroordeeld voor soortgelijke delicten in Nederland en Duitsland maar dat wist de vader van de kinderen niet toen hij hem op de kinderen liet passen. Toen de vader uiteindelijk argwaan kreeg plaatste hij een verborgen camera en betrapte de man.

Spanning

De 59-jarige zit al een aantal jaren in een tbs-kliniek in Assen. Daar verliep zijn behandeling goed totdat hij naar een minder beveiligde afdeling werd overgeplaatst. De spanning en nieuwe vrijheden werden hem teveel waardoor hij op zoek ging naar filmpjes van jonge kinderen.
Als gevolg daarvan werd hij weer teruggeplaatst. Sindsdien heeft hij zich verdiept in het hoe en waarom het fout liep. Hij is tot de conclusie gekomen dat zijn behandeling niet te snel moet gaan. Een verlenging van twee jaar geeft hem de rust om die behandeling ook goed aan te gaan.
De kliniek, officier van justitie en zijn advocaat denken ook dat dat het beste advies is. Over twee weken maakt de rechtbank bekend of de man gelijk krijgt. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.