nieuws

Leerlingen scholengemeenschap Erasmus in Almelo blijven niet meer zitten in 5 VWO

Leerlingen van scholengemeenschap Erasmus in Almelo hoeven voortaan niet meer te vrezen dat ze blijven zitten in 5 VWO. De school heeft besloten dat iedereen overgaat naar het eindexamenjaar. "Leerlingen zijn meer druk met het uitrekenen van hun gemiddelde cijfer, dan met datgene wat ze moeten leren. Daar willen we vanaf", vertelt teamleider Tjark Blokzijl.
Het Erasmus wil toe naar een cultuur waarin leerlingen bezig zijn met leren, feedback krijgen van docenten en uiteindelijk het leerdoel halen. Door leerlingen door te laten stromen naar 6 VWO, bestaat de kans dat het slagingspercentage van de school daalt.
Volgens Blok zijn de risico's voor de school minimaal. "Het gaat om een handjevol leerlingen. Vorig jaar ging er maar eentje niet naar 6 VWO. Maar het gaat ons om die cultuuromslag."

Maatwerk

In de visie van de school draait het om maatwerk. Blokzijl: "De maatschappij staat niet stil, ook in Twente niet. We willen dat leerlingen na het studeren terugkomen in de regio en zeggen: hier ga ik mijn bestaan opbouwen. Ook hier moeten we innoveren met ons onderwijs."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.