nieuws

Zus van vermoorde Enschedeër Onno Kuut: 'Ik mis mijn beschermbroer'

Onno Kuut werd in 2009 dood gevonden in de duinen
Onno Kuut werd in 2009 dood gevonden in de duinen © politie
"Dat Onno een tattookiller was? Of een huurmoordenaar? Dat kan ik me niet voorstellen." Dat zegt de moeder van Enschedeër Onno Kuut. Tien jaar geleden werd Kuut vermoord en gevonden in de duinen bij Hoek van Holland. "Ik mis nog altijd je korte bezoekjes."
Voor de moord op Ono Kuut staan vier mannen terecht, beter bekend als de tattookillers. Samen zouden ze een moordeskader vormen, te herkennen aan eenzelfde tatoeage die ze op hun rug dragen. De tattoo betekent 'wees daadkrachtig'. Ook slachtoffer Onno had zo'n tatoeage op zijn rug. Er wordt dan ook aangenomen dat hij lid was van de groep.

Afrekeningen

De tattookillers en dus ook Onno Kuut worden in verband gebracht met verschillende moorden. Zo zouden ze verantwoordelijk zijn voor het neerschieten van twee criminelen bij Leiderdorp en afrekeningen in Amsterdam. Volgens een kroongetuige 'wist Onno te veel' en zou Kuut doorslaan als hij zou worden opgepakt. Dat zou de reden kunnen zijn dat hij het veld moest ruimen.
Zijn lichaam werd in maart 2009 gevonden. Hij lag in een ondiep graf. Zijn keel was doorgesneden en zijn lichaam vertoonde veel tekenen van marteling. 

Toetje

Onno's moeder mist zoals gezegd de korte bezoekjes van haar geadopteerde zoon. "Ze duurden nooit langer dan een kwartier. Even een bak koffie, een sigaret, of een eenpersoons toetje."
Het laatste bezoek van haar zoon zal ze nooit meer vergeten. "Dat bezoek duurde veel langer dan normaal. Hij had het veel over vroeger en was emotioneel. Hij zei dat hij niemand meer vertrouwde en naar Rotterdam ging verhuizen. Achteraf heb ik mezelf gerealiseerd dat het een soort afscheidsgesprek van hem is geweest."

Karate-kid

Ook de zus van Onno had een slachtofferverklaring. "Lieve Onno. Ik mis je, als broer. Ik wil graag weer eens met je praten net als vroeger. Of samen iglo's bouwen en karate-kid kijken. Jij oefende dan altijd je karate-trappen op mij, zachtjes hoor. Later werd je mijn beschermbroer. Niemand mocht met me sollen. Toen je groter was en veel op reis ging, nam je vaak souvenirs voor me mee. Hele lelijke, dat wel. Lieve Onno, je blijft voor altijd mijn beschermbroer."
Morgen zal het Openbaar Ministerie de strafeisen bekend maken tegen de vier verdachten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.