nieuws

Enschede Marathon neemt geen extra maatregelen na incidenten in Rotterdam

De organisatie neemt vooralsnog geen extra maatregelen
De organisatie neemt vooralsnog geen extra maatregelen © RTV Oost / Rogier van den Berg
De organisatie van Enschede Marathon neemt voorlopig nog geen extra maatregelen naar aanleiding van de gebeurtenissen gisteren bij de marathon van Rotterdam. Dat laat de organisatie desgevraagd weten.
Een 28-jarige man uit Bathmen kwam bij de Rotterdamse marathon om het leven. Het is niet bekend wat de doodsoorzaak is. In totaal zijn er bij de wedstrijd in de Maasstad drie deelnemers gereanimeerd.

Nog niet bekend

"Natuurlijk hebben we het afschuwelijke nieuws uit Rotterdam gevolgd. Maar je weet nog niet wat er is gebeurd, dan is het lastig om extra maatregelen te nemen", legt Sandra Melief van Enschede Marathon uit.
"Voor aanstaand weekend zijn de weersvoorspellingen in ieder geval een stuk gunstiger", doelt ze op de voorspelde temperatuur van tien graden.

'Alles ingericht op zorg'

Ondanks dat nog niet bekend is waaraan de Bathmenaar is overleden, zet de Enschedese organisatie wel hoog in op veiligheid. "Alles is ingericht op de juiste zorg. Om de tweeënhalve kilometer staat een EHBO-post en alle hulpverleners staan met elkaar in contact. Ook hebben we extra ijspakkingen die we kunnen gebruiken bij oververhitting."

Start en finish

De marathon in Enschede is de oudste van Nederland en zal zondag worden gehouden. Vorig jaar deden 11.000 lopers mee. Waar de start- en finishlijn voorheen op Boulevard 1945 lagen, zullen die dit jaar voor het eerst op het Van Heekplein liggen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.