nieuws

Justitie heeft meer DNA-bewijs tegen verdachten viervoudige moord

Het rechercheteam, dat de viervoudige moord in Enschede onderzoekt, beschikt over nieuwe bewijzen tegen de drie mannen die worden verdacht. Dit bleek vanochtend tijdens de tweede pro-formazitting.
door Jan Colijn en Tom Meerbeek
Officier van justitie Ayden van Veen maakte daarbij bekend dat er sprake is van een nieuwe match. "Er is een spoor gevonden op de kapotgetrokken voedingskabel van de beveiligingscamera. Dat spoor matcht met een van de drie verdachten."

Eerst in de media

De advocaten toonden zich met name verontwaardigd over de berichtgeving van RTV Oost over de viervoudige moord. Daarbij werd onder meer verwezen naar de gedetailleerde animatie, waarbij exact de growshop werd gereconstrueerd. "We moeten bepaalde verhalen eerst lezen in de media en krijgen dan pas de dossierstukken van justitie", beklaagde een van de advocaten zich.
De raadslieden willen daarom dat de Rijksrecherche nader onderzoek doet naar het lek, maar de hoofdofficier van justitie liet eerder al weten dat dit lopende onderzoek zich niet richt op journalisten.

Verstek

Tijdens de zitting van vanochtend liet de vader, zonder verdere opgaaf van reden, verstek gaan. Zijn twee zonen verschenen wel voor de rechter.
De volgende zitting staat voor medio augustus gepland.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.