nieuws

Annie Schreijer uit Hengevelde is er zeker van: ze blijft in het Europees Parlement

Annie Schreijer-Pierik
Annie Schreijer-Pierik © ANP / Sander Koning
Ze haalde bij de verkiezingen voor het Europees Parlement 113.914 voorkeurstemmen. "En daar ben ik trots op, in deze harde tijd", aldus CDA-Europarlementariër Annie Schreijer. De inwoner van Hengevelde is er zeker van dat haar plek in Brussel daarmee veilig is gesteld.
Voor de liefhebbers: Schreijer kreeg 791 stemmen meer dan bij de vorige verkiezingen, in 2014. De Europarlementariër stond toen op plek 25 en kwam in één klap in het Europees Parlement.
En daar blijft ze voorlopig in, verwacht ze. Schreijer staat nu vierde op de lijst, en het CDA heeft vier zetels behaald. Dinsdag wordt bekend wie er definitief in het Europees Parlement plaatsnemen.

Zomer- en wintertijd

De afgelopen vijf jaar zette Schreijer zich vooral in voor platteland, milieu, en het midden- en kleinbedrijf. Toch is ze vooral bekend vanwege haar campagne om de zomer- en wintertijd af te schaffen. 
De politica kwam ook tijdens de verkiezingen (onbedoeld) in het nieuws. De reden? Ze werd in Almelo gespot, toen ze dwars op een bord lag. Tenminste, zoiets...
Annie Schreijer 'ligt dwars' in Almelo
Annie Schreijer 'ligt dwars' in Almelo © Facebook CDA
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.